Scurt istoric
SCURT ISTORIC
În anul 1861 se construieşte in Bucureşti, pe malul drept al Dâmboviţei, primul locaş propriu de învăţământ primar pentru băieţi, iar câţiva ani mai târziu a fost ridicată în aceeaşi curte, prima şcoala primară de fete din acest sector al capitalei.
SEDIUL DIN SPLAIUL UNIRII
Peste exact un secol, în anul 1961 ia fiinţă în clădirile încărcate de istorie, Şcoala Ajutătoare pentru handicapaţi mintal, care devine în 1995 Şcoala Specială nr.3, cu sediul in Splaiul Unirii nr.114.
Cel de-al doilea local al şcolii noastre situat în strada Toporaşi nr.10, a fost ridicat între anii 1933-1934 de către familia de învăţători Popescu, cu sprijinul primarului general al Bucureştilor din vremea respectivă- Donescu, pentru a fi destinat ca locaş de invăţătură copiilor din imprejurimi.
Directori de-a lungul timpului:
- Prof.Marinescu Constanța
- Prof.Popescu Marioara
- Prof.Enuță Mihai
- Prof.Elena Vlad-director adjunct
- Prof.Mincinoiu Florea
- Prof.Georgescu Marian
- Prof.Cojocea Doina
- Prof.Ionescu Corina
- Prof.Diana Chirilă
- Prof.Bîrsan Ioana
- Prof.Șerban Mihaiela
SEDIUL DIN TOPORASI
Ulterior, şcoala a purtat diferite denumiri, aşa cum se poate observa şi pe inscriptia zidului exterior al clădirii sediului Toporasi rămasă până astăzi,una din denumiri fiind Şcoala Primară de Băieţi .
Tradiţia obligă...
Suntem mândri şi sperăm noi,
demni de predecesorii noştri !
Astăzi, denumirea oficială a instituţiei este ŞCOALA GIMNAZIALĂ SPECIALĂ NR.3 .
Aici, lucrările de reabilitare au transformat ambele sedii ale scolii într-o unitate de învăţământ demnă de anii în care trăim. Zidurile sunt renovate, mobilierul şcolar este nou, şi ne mândrim că dispunem de infrastructura şcolară necesară unui proces educaţional modern.
Acest lucru a fost posibil ca urmare a cuprinderii şcolii noastre la nivelul municipalităţii în programul “Reabilitarea Infrastructurii Educaţionale din Bucureşti”, program finanţat de Primăria Municipiului Bucureşti şi de Banca Europeană de Investiţii (BEI) si care care a vizat 102 şcoli bucureştene.
Astfel, conform acordului cu Banca Europeană de Investiţii, in ambele sedii ale scolii noastre au fost realizate intre anii 2010-2012 lucrări de reabilitare, precum:
- consolidarea structurilor de rezistenţă a clădirii
- refacerea acoperişurilor, a instalaţiilor, a tâmplăriei interioare şi exterioare, a branşamentelor
- termoizolarea clădirilor pentru reducerea consumurilor enegetice şi implicit a costurilor de întreţinere a şcolii
- au fost introduse reţele noi de date-voce , instalaţii de avertizare incendiu şi antiefracţie precum si monitorizare permanenta prin intermediul camerelor de supraveghere video.
” Dacă un copil nu poate învăța în felul în care îi predăm, atunci trebuie să îi predăm în felul în care el poate învăța”